Feta grillowana
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- plastry greckiego sera feta grubości 1,5 cm
- plastry pomidora
- suszone oregano
- świeżo mielony pieprz
- oliwa extra vergine
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na kwadracie folii aluminiowej położyć mniejszy kwadrat pergaminu. Na każdym pergaminie trochę mniejszy od niego plaster fety. Na każdym plastrze fety położyć plaster pomidora, na to odrobinę suszonego oregano i oliwy. Zamknąć ser w pakieciku z folii i ułożyć na grillu. Grillować ok. 10 minut, podawać na gorąco.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W