Pieczone ziemniaki ze szczypiorkiem
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 6 dużych ziemniaków
- 0,5-1 kg soli morskiej
- kawałek masła
- sól i pieprz
- oliwa (do polania)
- garść posiekanego szczypiorku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Duże ziemniaki piecz przez 1-1,5 godziny na warstwie soli morskiej. Przetnij na pół. Łyżką wyjmij miąższ. Dodaj masło, dopraw solą i pieprzem. Rozgnieć miąższ widelcem, polej oliwą i posyp posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z pieczonym kurczakiem miodowo-cytrynowy.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Przekąski
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
  
                     
                         
                         
                         Annabel  Langbein
 Annabel  Langbein 
                         
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         Katia Roman-Trzaska
 Katia Roman-Trzaska 
                         Jola Słoma
 Jola Słoma 
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         
                         
                        