Pieczony kalafior
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Roger Mooking
- Seria kulinarna:
- Nuta egzotyki na co dzień (odc.13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Pieczony kalafior:
3 łyżki oleju roślinnego
4 posiekane ząbki czosnku
1 łyżka kminu rozgniecionego w moździerzu
1 kalafior, oddzielone różyczki
1 łyżka masła
¼ szklanki panko
sól
pieprz
Pieczony kalafior:
Podgrzej piekarnik do temperatury 220°C. W misce wymieszaj czosnek, olej, kmin, sól, pieprz i różyczki kalafiora. Przełóż mieszankę do brytfanny, nałóż kawałki masła i posyp kawałki kalafiora panko. Piecz około 20-30 minut, aż kalafior zmięknie i przyrumieni się.
Opracowano na podstawie programu \"Nuta ezgotyki na co dzień\".
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Gieno Mientkiewicz
 Gieno Mientkiewicz 
  
                     
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         Andrzej Polan
 Andrzej Polan 
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         
                         
                         Ewa Chodakowska
 Ewa Chodakowska 
                         
                         
                         
                         Iwona  Zasuwa
 Iwona  Zasuwa 