Pierożki na parze z rybą i imbirem

Pierożki na parze
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pierogi i pierożki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj ciasto na pierogi. Rozrób mąkę z wodą tak, aby ciasto było elastyczne. Następnie odstaw je, żeby odpoczęło.
Filety z karpia pokrój w małą kostkę. Imbir, czosnek i seler posiekaj. Pomidora obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne i pokrój. Wszystkie składniki wsyp do miski. Dopraw je sosem sojowym, koprem włoskim, solą, świeżą kolendrą i dokładnie wymieszaj.
Ciasto na pierogi bardzo cienko rozwałkuj. Za pomocą szklanki powycinaj małe kółka.
Farsz nałóż na ciasto i uformuj sakiewki.
Pierożki włóż do bambusowego parownika wyłożonego papierem do pieczenia i gotuj je na parze przez ok.15 minut.
Obowiązkowym dodatkiem do pierożków jest dressing. Połącz sos sojowy z posiekanym czosnkiem, papryczką chilli i kolendrą. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA