Pierożki na parze z rybą i imbirem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 5 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pierogi i pierożki
Składniki:
- Ciasto na pierożki:
- szklanka mąki krupczatki
- 50 ml gorącej wody
- Farsz:
- 2 filety z karpia
- kawałek świeżego imbiru
- 6 ząbków czosnku
- 2 łodygi selera naciowego
- pomidor
- łyżka jasnego sosu sojowego
- szczypta kopru włoskiego
- szczypta soli
- kilka listków świeżej kolendry
- Dressing:
- papryczka chilli
- 2 ząbki czosnku
- kolendra
- jasny sos sojowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotuj ciasto na pierogi. Rozrób mąkę z wodą tak, aby ciasto było elastyczne. Następnie odstaw je, żeby odpoczęło.
Filety z karpia pokrój w małą kostkę. Imbir, czosnek i seler posiekaj. Pomidora obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne i pokrój. Wszystkie składniki wsyp do miski. Dopraw je sosem sojowym, koprem włoskim, solą, świeżą kolendrą i dokładnie wymieszaj.
Ciasto na pierogi bardzo cienko rozwałkuj. Za pomocą szklanki powycinaj małe kółka.
Farsz nałóż na ciasto i uformuj sakiewki.
Pierożki włóż do bambusowego parownika wyłożonego papierem do pieczenia i gotuj je na parze przez ok.15 minut.
Obowiązkowym dodatkiem do pierożków jest dressing. Połącz sos sojowy z posiekanym czosnkiem, papryczką chilli i kolendrą. Smacznego!
Filety z karpia pokrój w małą kostkę. Imbir, czosnek i seler posiekaj. Pomidora obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne i pokrój. Wszystkie składniki wsyp do miski. Dopraw je sosem sojowym, koprem włoskim, solą, świeżą kolendrą i dokładnie wymieszaj.
Ciasto na pierogi bardzo cienko rozwałkuj. Za pomocą szklanki powycinaj małe kółka.
Farsz nałóż na ciasto i uformuj sakiewki.
Pierożki włóż do bambusowego parownika wyłożonego papierem do pieczenia i gotuj je na parze przez ok.15 minut.
Obowiązkowym dodatkiem do pierożków jest dressing. Połącz sos sojowy z posiekanym czosnkiem, papryczką chilli i kolendrą. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Pierogi i pierożki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W