Pizza z eskariolem
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pizza
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
- 2 łyżki solonych sardeli
- 3 łyżki posiekanych czarnych oliwek
- 1 łyżka niedużych kaparów
- odsączonych
- ¼ do ½ łyżeczki płatków czerwonej papryki (do smaku)
- pęczek świeżego eskariolu
- opłukanego i pokrojonego na 2 cm kawałki
- 1/3 szklanki świeżo startego parmezanu
- porcja podstawowego ciasta na pizzę
- podzielonego na 6 kawałków
- 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Na dużej patelni rozgrzać oliwę na średnim ogniu. Wrzucić sardele, mieszając smażyć 30-60 sekund, aż rozpuszczą się na pastę. Dodać oliwki, kapary i płatki papryki, smażyć mieszając aż smaki się przenikną, 2-3 minut. Zmniejszyć nieco ogień i dodawać stopniowo eskariol. Smażyć 5-8 minut, aż liście zmiękną. Przygotować krążki ciasta, posmarować oliwą, nakładać przygotowany eskariol zostawiając ok 1 cm wolnego ciasta wzdłuż brzegu. Cienko rozsmarować, posypać startym parmezanem. Upiec.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Jacek Sikora
 Jacek Sikora 
  
                     
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         
                         
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         Piotr Kucharski
 Piotr Kucharski 
                         
                         
                         
                         Marta Dymek
 Marta Dymek 
                         
                        