Płonące banany

Oceń przepis:
Przygotował:
Anne Burrell
- Seria kulinarna:
- Sekrety szefowej kuchni (odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 60 g masła
- ½ szklanki cukru trzcinowego
- szczypta mielonego cynamonu
- 2 banany pokrojone na grube plasterki i wymieszane z sokiem z ½ cytryny
- ½ szklanki ciemnego rumu
- lody waniliowe
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Stop masło na dużej patelni, na małym ogniu. Dodaj cukier trzcinowy i wymieszaj. Oprósz cynamonem, a kiedy mieszanina zawrze, dodaj banany. Wymieszaj, zwiększ płomień, zdejmij patelnię z ognia, wlej rum i ostrożnie przechyl patelnię w stronę płomienia, żeby na nią „wskoczył”. Podawaj z lodami i postaraj się nie zjeść wszystkiego sama.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W