Płonące banany

Płonące banany
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anne Burrell

Seria kulinarna:
Sekrety szefowej kuchni (odc. 15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Stop masło na dużej patelni, na małym ogniu. Dodaj cukier trzcinowy i wymieszaj. Oprósz cynamonem, a kiedy mieszanina zawrze, dodaj banany. Wymieszaj, zwiększ płomień, zdejmij patelnię z ognia, wlej rum i ostrożnie przechyl patelnię w stronę płomienia, żeby na nią „wskoczył”. Podawaj z lodami i postaraj się nie zjeść wszystkiego sama.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA