Polędwiczki z sarny

Polędwiczki z sarny
Oceń przepis:
64 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Marynata

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na oliwie powoli smaż szalotki, aż staną się miękkie i rumiane, dodaj orzechy i rodzynki. Zalej balsamico i odparowuj, aż sos zgęstnieje i oblepi składniki, dopraw do smaku. Wymieszaj składniki marynaty, i trzymaj w nich oczyszczone polędwiczki przez kilka godzin lub przez noc. Obtocz całe mięso w grubo tłuczonym pieprzu. Usmaż polędwiczki na gorącej oliwie, zdejmij i odstaw w ciepłe miejsce, by soki się rozeszły równomiernie. Pokrój mięso w plastry i podawaj z sosem z orzechów, rodzynek i szalotek.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA