Rolada z jagnięciny

Rolada z jagnięciny
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
W interesie mięsożercy
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podziel comber na kawałki. Zrób nacięcia na płacie poprzerastanym ścięgnami. Oddziel tłuszcz od filetu. Przyłóż cieńszy koniec filetu do grubszego fragmentu polędwicy. Obficie posól i popieprz. Posyp mięso świeżym tymiankiem i natką pietruszki. Przykryj mięso warstwą schłodzonego szpinaku. Pokrój czosnek w plasterki i rozłóż je wzdłuż polędwicy. Zwiń mięso w roladę i obwiąż ją sznurkiem w poprzek i wzdłuż – nie za mocno, żeby nie popękała. Obficie posyp roladę solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię bez tłuszczu i obsmaż mięso, aż skórka będzie złota. Przełóż roladę na blachę i piecz przez 20 minut w 200 stopniach Celsjusza. Po wyjęciu odstaw mięso na 15 minut, żeby odpoczęło. Pokrój je w medaliony i podawaj z gratin Dauphinois (patrz oddzielny przepis).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA