Ryba z kwiatem muszkatołowym
Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
 - Wyprawy po przyprawy (odc. 4)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Dania z ryb
 - Ilość osób:
 - 4
 
Przygotowanie:
Składniki:4 dzwonka miecznika lub 4 sztuki soli lub złocicy (à 300 g)
oliwa do smażenia
sól
gałka muszkatołowa
80 g masła
2 sztuki kwiatu muszkatołowego
4 plasterki cytryny
2 łyżki kaparów
garść naci pietruszki
sok z 1 cytryny
Przygotowanie:
1. Rybę posmarować oliwą, włożyć na rozgrzaną patelnię, posypać solą i świeżo startą gałką, usmażyć na złoto z obu stron. Zdjąć z patelni na talerze i trzymać w cieple.
2. Na tej samej patelni stopić masło, wrzucić kwiat muszkatołowy, plasterki cytryny i kapary, mieszając podgrzewać, aż masło się zrumieni. Wsypać posiekaną natkę, wlać sok z cytryny, zamieszać, smażyć chwilę, wyłożyć na rybę. Posypać świeżo startą gałką muszkatołową i podawać.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W