Sałatka fattoush
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia libańska
Przygotowanie:
Sałatka:
4 placki chleba górskiego
2 pokrojone ogórki
6 drobno pokrojonych rzodkiewek
2 główki sałaty rzymskiej
zielona papryka
2 pęczki posiekanego szczypiorku
2 łyżki sumaku
sól i pieprz
pół pęczka natki pietruszki
pęczek koperku
2 pokrojone cytryny
pół posiekanej czerwonej cebuli
pół filiżanki pokrojonej fasolki szparagowej
pokrojone chili bez nasion
oliwa
Pasta:
łyżka świeżego oregano
2 łyżki suszonego oregano
filiżanka oliwy
2 łyżeczki soli
łyżka ziaren sezamu
Przygotowanie:
Składniki sałatki wymieszać w dużej misce. Połączyć składniki pasty. Posmarować nią chleb i przygotować grzanki. Podawać z sałatką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W