Sałatka tabbouleh

Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 29)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia arabska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- ½ szklanki kuskusu
- 2 pomidory
- posiekane (1½ szklanki)
- 3 szalotki (biała i zielona część)
- posiekane (1 szklanka)
- 2-3 szklanki posiekanej natki pietruszki
- 1 ogórek
- obrany
- posiekany
- ½ szklanki posiekanej mięty
- ¼ łyżeczki świeżo startej skórki cytryny
- 2 łyżki świeżego soku z cytryny
- ⅓ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia
- ¼ łyżki soli (ew. więcej do smaku)
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Opłukać kuskus pod zimną bieżącą wodą. Namoczyć w zimnej wodzie na 20 minut. Odsączyć, wsypać do dużej miski. Dodać pomidory, dymkę, pietruszkę, ogórek i miętę. Wymieszać. Wymieszać razem sok i skórkę z cytryny, oliwę i sól. Polać sałatkę, wymieszać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W