Sałatka z awokado

Sałatka z awokado
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 52)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 2 awokado
  • pół posiekanej cebuli
  • ćwierć filiżanki octu z czerwonego wina
  • szczypta soli
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 100 g rukoli
  • pół pęczka bazylii
  • 80 g prażonych rozdrobnionych migdałów
  • 2 limetki
  • 3 łyżki oliwy
  • 200 g koziego sera
  • pieprz
  • pół pokrojonego ogórka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Awokado przekroić, usunąć pestkę, podzielić miąższ na trzy części i ułożyć na talerzu. Fasolkę gotować przez 2 i pół minuty we wrzątku, a następnie przełożyć do miski z lodowatą wodą. Odcedzić, osuszyć i wymieszać z rukolą i cebulą. Dodać bazylię i migdały. Przyprawić octem, sokiem z jednej limetki, dwiema łyżkami oliwy, solą i pieprzem. Podzielić na cztery części, przełożyć na awokado i posypać serem. Polać resztą soku z limetki i oliwą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA