Sałatka z kopru włoskiego, orzeszków piniowych i skórek cytrusów

Sałatka z kopru włoskiego, orzeszków piniowych i skórek cytrusów
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 duży fenkuł
  • skórka i sok 1 cytryny
  • skórka 1 pomarańczy
  • 3 łyżki prażonych orzeszków piniowych
  • oliwa
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Odetnij pędy kopru włoskiego i wyrzuć je. Zachowaj tylko garść zielonych liści. Posiekaj je i wrzuć do miski. Obierz bulwę, przekrój na pół i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Wrzuć do miski. Do miski zetrzyj skórki cytrusów. Skrop je sokiem z cytryny. Dodaj orzeszki piniowe. Skrop sałatkę oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA