Sałatka z kopru włoskiego, orzeszków piniowych i skórek cytrusów

Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 duży fenkuł
- skórka i sok 1 cytryny
- skórka 1 pomarańczy
- 3 łyżki prażonych orzeszków piniowych
- oliwa
- sól morska i świeżo zmielony pieprz
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Odetnij pędy kopru włoskiego i wyrzuć je. Zachowaj tylko garść zielonych liści. Posiekaj je i wrzuć do miski. Obierz bulwę, przekrój na pół i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Wrzuć do miski. Do miski zetrzyj skórki cytrusów. Skrop je sokiem z cytryny. Dodaj orzeszki piniowe. Skrop sałatkę oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W