Coleslaw z jarmużem i żurawiną

Coleslaw z jarmużem i żurawiną
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Kapustę posiekać, głąb kapusty zetrzeć na tarce.
Z jarmużu wykroić łodygi i pociąć w cienkie paski.
Pokrojoną kapustę i jarmuż włożyć do dużej miski, wlać wodę, wyspać cukier z solą i dokładnie zamieszać. Zostawić na 30 minut.
Cebulę pokroić w ćwierć okręgi, marchewkę zetrzeć na tarce, a szczypiorek posiekać.
Namoczoną kapustę oraz jarmuż odcedzić i dokładnie odcisnąć, dodać majonez oraz pokrojone warzywa wraz z żurawiną i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA