Buraczki zasmażane „trochę inaczej”

Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 3 (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 300g buraczków ugotowanych w skórce
- 1 cebula pokrojona w piórka
- 1 ząbek czosnku posiekany
- 1/3 kostki masła
- 1,5 łyżki mąki
- ½ szklanki soku z czarnej porzeczki
- ocet jabłkowy
- sól
- pieprz
- majeranek
- cukier
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Buraczki obierz i pokrój jak frytki. Na maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj mąkę i rozprowadź. Dodaj buraki, lekko wymieszaj i dodaj sok z czarnej porzeczki. Podduś i dopraw solą, pieprzem, majerankiem i na koniec ocet i cukier, aby uzyskać zrównoważony słodko-kwaśny smak.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Komentarze
Zaloguj się by dodać komentarz.
liliu 10 lat temu
Bardzo dobre!
emeryt 11 lat temu
zaraz idę po składniki i próbuję-wygląda pysznie
bmtxfkAngRuG 11 lat temu
K3SVwj , [url=http://xanlxrcmfmxu.com/]xanlxrcmfmxu[/url], [link=http://elentqqppduv.com/]elentqqppduv[/link], http://vpmwfluhxvvo.com/
Jana 12 lat temu
Sprawdziłam, pyszne!
Kuchnia polska
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W
beataca 6 lat temu
wczoraj powróciłam do tego przepisu i wszystkim smakowało:) SUPER prosta, ale jaka smaczna potrawa!