Buraczki zasmażane „trochę inaczej”
                
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
 - Adam po pracy 3 (odc.3)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia polska
 
Składniki:
- 300g buraczków ugotowanych w skórce
 - 1 cebula pokrojona w piórka
 - 1 ząbek czosnku posiekany
 - 1/3 kostki masła
 - 1,5 łyżki mąki
 - ½ szklanki soku z czarnej porzeczki
 - ocet jabłkowy
 - sól
 - pieprz
 - majeranek
 - cukier
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Buraczki obierz i pokrój jak frytki. Na maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj mąkę i rozprowadź. Dodaj buraki, lekko wymieszaj i dodaj sok z czarnej porzeczki. Podduś i dopraw solą, pieprzem, majerankiem i na koniec ocet i cukier, aby uzyskać zrównoważony słodko-kwaśny smak.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Kuchnia polska
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W