Buraczki zasmażane „trochę inaczej”
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 3 (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 300g buraczków ugotowanych w skórce
- 1 cebula pokrojona w piórka
- 1 ząbek czosnku posiekany
- 1/3 kostki masła
- 1,5 łyżki mąki
- ½ szklanki soku z czarnej porzeczki
- ocet jabłkowy
- sól
- pieprz
- majeranek
- cukier
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Buraczki obierz i pokrój jak frytki. Na maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj mąkę i rozprowadź. Dodaj buraki, lekko wymieszaj i dodaj sok z czarnej porzeczki. Podduś i dopraw solą, pieprzem, majerankiem i na koniec ocet i cukier, aby uzyskać zrównoważony słodko-kwaśny smak.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W