Chłodnik ogórkowy z migdałami i tatarem z pstrąga z bakaliami
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 4 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- Chłodnik:
- 2 kg świeżych gruntowych ogórków
- 2 limonki
- 5 łyżek płatków migdałowych
- 1/2 puszki mleka kokosowego
- sól
- kilka listków swieżej mięty
- Tatar z pstrąga:
- 3-4 filety z pstrąga
- 2 limonki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 suszone śliwki
- łyżka suszonej żurawiny
- 3 suszone figi
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ogórki obierz i usuń z nich gniazda nasienne. Warzywa posól i poczekaj, aż puszczą sok. Na patelni upraż migdały. Przestudzone migdały zmiksuj. Dodaj do nich ogórki, mleko kokosowe, sok z limonki, sól i miętę. Wszystkie składniki zmiksuj. Chłodnik wstaw do lodówki. Filety z pstrąga posiekaj. Dodaj do nich sok z limonki i oliwę z oliwek. Suszone owoce posiekaj i dodaj do zamarynowanej ryby. Chłodnik podawaj z tatarem z pstrąga. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W