Sinigang
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nowe imperium kulinarne (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indonezyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1,5 l wody
- 450 g żeberek wieprzowych
- 5 pomidorów
- 1 duża cebula
- 2 łyżki pasty z tamaryndowca
- 1,5 łyżeczki soli
- 450 g fasolnika lub fasolki szparagowej
- 250 g bakłażana
- 300 g ketmii piżmowej
- 1 duża rzodkiew japońska
- 1 duża główka pak choi lub 4-5 małych
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokroić żeberka na kawałki. Obrać cebulę i pokroić na plasterki. Pokroić pomidory na plasterki. Włożyć mięso do dużego garnka, wlać wodę, doprowadzić do wrzenia. Dodać pomidory, cebulę, pastę z tamaryndowca i sól. Zamieszać i gotować na małym ogniu 1 godzinę, aż żeberka będą miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pokroić bakłażana i ketmię na kawałki, rzodkiew japońską umyć i pokroić w słupki lub półplasterki. Wrzucić do garnka fasolkę, bakłażana, ketmię i rzodkiew. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 15 minut, aż warzywa będą miękkie. Pak choi umyć. Dużą główkę pokroić w poprzek na kawałki 2 cm, małe główki przekroić wzdłuż na pół. Włożyć pak choi do garnka, zamieszać, przykryć i zestawić z ognia. Odczekać 5-10 minut. Nałożyć do miseczek porcje ryżu, wlać zupę i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W