Smażona/pieczona barwena

Smażona/pieczona barwena
Oceń przepis:
38 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • barwena
  • oczyszczona i wypatroszona
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz
  • oliwa
  • cytryna
  • garść kaparów
  • garść czarnych oliwek
  • drylowanych
  • miąższ z 4 pomidorów
  • gałązka świeżego majeranku
  • ząbek czosnku
  • posiekany
  • chlust białego wytrawnego wina

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Natrzyj wnętrze ryby solą i pieprzem i włóż do środka 3 plastry cytryny. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż rybę z jednej strony przez 5 min na dużym ogniu. Wstaw patelnię do piekarnika i dopiecz rybę przez 7-10 min. Postaw patelnię na małym ogniu, dodaj pozostałe składniki, dopraw, przesmaż przez 2-3 min i od razu podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA