Smażony stek wołowy w sosie z Madery
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 steki z polędwicy wołowej (250 g każdy)
- olej roślinny
- czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Natrzyj steki olejem i smaż po dwie minuty z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni. Zdejmij je z niej i odłóż na bok, żeby doszły w środku. W tym czasie zrób sos. Usmaż grzyby na maśle, po minucie dodaj szalotki. Wlej czerwone wino. Gdy alkohol odparuje, dodaj Maderę. Redukuj dalej. Po dwóch minutach sos powinien mieć połowę objętości. Można go dodatkowo zagęścić masłem. Podawaj z plackami ziemniaczanymi.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania mięsne
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         
                         
                         
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         
                         Andrzej Polan
 Andrzej Polan 
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         
                         Jacek Sikora
 Jacek Sikora 
                         Marta Dymek
 Marta Dymek