Golonka z dzika z ziemniaczanym gofrem

Golonka z dzika z ziemniaczanym gofrem
Oceń przepis:
39 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Polskę (odc. 9)
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dziczyzna
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Golonki dokładnie posypać solą i pieprzem. Warzywa pokroić. 

Na patelni rozgrzać smalec, obsmażyć golonki. Przełożyć do gęsiarki, dodać warzywa, grzyby i zalać winem. Dorzucić liście laurowe i dereń.  Golonki dusić pod przykryciem ok 3h.

Ziemniaki zetrzeć na drobnych oczkach tarki, dodać jajka, posolić i wyłożyć na rozgrzaną i posmarowaną olejem gofrownicę. Gotowe golonki podawać z ziemniaczanym gofrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA