Golonka z dzika z ziemniaczanym gofrem

Golonka z dzika z ziemniaczanym gofrem
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Polskę (odc. 9)
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dziczyzna
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Golonki dokładnie posypać solą i pieprzem. Warzywa pokroić. 

Na patelni rozgrzać smalec, obsmażyć golonki. Przełożyć do gęsiarki, dodać warzywa, grzyby i zalać winem. Dorzucić liście laurowe i dereń.  Golonki dusić pod przykryciem ok 3h.

Ziemniaki zetrzeć na drobnych oczkach tarki, dodać jajka, posolić i wyłożyć na rozgrzaną i posmarowaną olejem gofrownicę. Gotowe golonki podawać z ziemniaczanym gofrem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ online

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać CANAL+ KUCHNIA i ponad 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE