Sos beszamelowy
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Jan i Jakub Kuroniowie
- Seria kulinarna:
- Kuroniowie rozgryzają (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 250 ml mleka (szklanka)
- sól
- szczypta białego pieprzu
- szczypta gałki muszkatołowej
- dodatkowo: pieprz zielony
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Do roztopionego masła dodajemy mąkę i całość podgrzewamy przez około 2 minuty mieszając. Potem dolewamy mleko i mieszamy trzepaczką aż do zgęstnienia. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy pieprz zielony.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Jola Słoma
 Jola Słoma 
  
                     
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         
                         
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         Ainsley Harriott
 Ainsley Harriott 
                         
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         Si King
 Si King 
                         Tomasz Deker
 Tomasz Deker 
                         Marta Dymek
 Marta Dymek