Trifle z owocami i kremem custard

Trifle z owocami i kremem custard
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Proste dania Nigela Slatera (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 500g mieszanych owoców (borówek amerykańskich
  • malin
  • jeżyn)
  • 3 łyżki cukru (albo więcej
  • do smaku)
  • trochę wody
  • 500 g dobrego gotowego biszkoptu
  • 250 ml gotowego kremu custard
  • cukier puder do oprószenia (według uznania)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj w rondlu owoce z cukrem i odrobiną wody. Gotuj na małym ogniu aż owoce popękają i puszczą sok. Odstaw rondel na bok. Pokrój biszkopt i rozłóż na dnie salaterki albo głębokich talerzy. Na wierzch nałóż ciepłe owoce i polej syropem z rondla, a następnie kremem custard. Jeśli chcesz, oprósz porcje cukrem pudrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA