Zapiekanka z Lasans wg Isabelle

Zapiekanka z Lasans wg Isabelle
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Julie Andrieu

Seria kulinarna:
Francuskie wędrówki Julie (odc. 59)
Trudność:
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Zapiekanki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
10

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

1. Nagrzej piekarnik do 200°C. Ugotuj makaron we wrzącej osolonej wodzie i odcedź. W tym czasie drobno posiekaj pietruszkę (same listki).
2. Weź patelnię, włóż do niej schłodzone masło pokrojone w grube plastry i wrzuć pietruszkę. Postaw patelnię na ogniu i stop masło. Zdejmij z ognia, gdy masło się roztopi.
3. Zerwij liście cząbru.
4. Wymieszaj je z serem.
5. Dodaj masło z pietruszką, połamane łodyżki cząbru, posól i popieprz. Makaron dodaj do tej masy. Dobrze wymieszaj.
6. Posól i popieprz.
7. Zasyp tartym serem, wstaw do piekarnika. Zapiekaj przez 15 minut. Podawaj z sałatą masłową.


Rady Julie:
Małe lazanie można zastąpić dużym makaronem, takim jak rigatoni.
Moim zdaniem 150 gr masła w zupełności wystarczy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA