Zupa łososiowo-koperkowa

Zupa łososiowo-koperkowa
Oceń przepis:
68 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Por kroimy w półplasterki i przesmażamy krótko na maśle, dodajemy seler. Marchew i ziemniaki kroimy w podobnej wielkości kostkę. Fenkuł pokrojony w bardzo cienkie paski dorzucamy do pora, dodajemy listek laurowy, plastry imbiru, ziele angielskie i przesmażamy chwilę.
Przekładamy zawartość patelni, marchew i ziemniaki do garnka, dolewamy bulion i gotujemy, aż warzywa zmiękną. Łososia kroimy w grubą kostkę i dodajemy do garnka. Do zupy wlewamy sos rybny, dodajemy poszatkowany koperek i zahartowaną śmietankę z mlekiem. Dodajemy delikatnie rybę, doprawiamy gałką, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podajemy posypaną papryką i gałązkami koperku

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA