Łódeczki z cykorii z wegetariańskim majonezem i wegańskim kawiorem wasabi

Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU odc.5
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
Majonez
- 100 ml schłodzonego mleka skondensowanego
- 200 ml oleju
- 2 łyżki musztardy
- sok z 1 cytryny
- 1/3 łyżeczki czarnej soli lub zwykłej soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Miksujemy mleko z olejem przez chwilę, następnie dodajemy czarną sól. Chwilę miksujemy, dodajemy musztardę, znowu miksujemy, i na samym końcu dolewamy sok z cytryny. Miksujemy jeszcze przez moment. Na liście cykorii kładziemy łyżeczkę majonezu, odrobinę kawioru Wasabi. Przyozdabiamy kawałkami limonki. Czarna sól pochodzi z Indii, można ją kupić w sklepach kolonialnych i internetowych.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W