Ananas z kremem waniliowym

Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- ananas
- laska wanilii
- łyżka masła
- 4 łyżki brązowego cukru
- likier kakaowy
- pokrojone kłącze imbiru
- 150 ml śmietany
- 150 ml mascarpone
- łyżeczka cukru pudru
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Ananasa obrać i pokroić na ćwiartki. Usunąć zdrewniały środek. Pokroić miąższ w kostkę.
Masło stopić z cukrem. Wrzucić kawałki ananasa oraz imbir. Dodać połowę nasion wanilii. Podsmażać przez 5 minut.Wymieszać śmietanę i ser. Dodać cukier, resztę wanilii i ubić na sztywną pianę.
Ananasa polać odrobiną likieru. Przełożyć do miseczek. Przybrać kremem i odrobiną syropu.
Masło stopić z cukrem. Wrzucić kawałki ananasa oraz imbir. Dodać połowę nasion wanilii. Podsmażać przez 5 minut.Wymieszać śmietanę i ser. Dodać cukier, resztę wanilii i ubić na sztywną pianę.
Ananasa polać odrobiną likieru. Przełożyć do miseczek. Przybrać kremem i odrobiną syropu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W