Brukselka w sosie musztardowym

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Ugotować brukselkę, dobrze odcedzić, włożyć z powrotem do garnka. Cztery łyżki śmietanki wymieszać z łyżką musztardy. Dodać do brukselki, wymieszać i gotować na małym ogniu. Kiedy brukselka wchłonie śmietankę z musztardą, dodać jeszcze kilka łyżek tej mieszaniny i powtarzać to, aż brukselka przestanie wchłaniać płyn.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W