Chutney z mango

Chutney z mango
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.30

Składniki:

  • 1/4 szklanki octu palmowego
  • 1/4 szklanki łyżki cukru
  • 1 łyżeczka płatków chilli
  • 6 goździków
  • 6 ziaren pieprzu
  • 1 łyżeczka uprażonego kminku
  • 2 zielone (niedojrzałe) mango pokrojone w kostkę
  • 5 cm kawałek imbiru pokrojony w plastry

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W rondlu gotować ocet z przyprawami i cukrem przez ok. 10 minut dodać owoce. Gotować aż większość płynu odparuje, a mango się rozgotuje. W trakcie gotowania można dolewać odrobinę wody gdy płynu będzie zbyt mało, a owoce pozostaną zbyt twarde.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA