Surowy pstrąg marynowany w gruszkowej nalewce podany z domowymi nachos
                
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
 - Jakubiak lokalnie 2 (odc. 5)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
 
Składniki:
- 2-4 filety z pstrąga
 - czerwona cebula
 - papryczka chili
 - ząbek czosnku
 - świeża kolendra
 - nalewka gruszkowa
 - sok z połowy cytryny
 - sól
 - pieprz
 - nachos:
 - 2 szklanki mąki kukurydzianej
 - woda do zagniecenia ciasta
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Cebulę, papryczkę chili i ząbek czosnku pokrój w cienkie plasterki. Kolendrę posiekaj. Warzywa skrop sokiem z cytryny i zalej nalewką. Do zalewy włóż kawałki świeżej ryby. Całośc dopraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki, żeby ryba się ścieła i składniki przegryzły.
Z mąki i wody zagnieć i wyrób ciasto. Uformuj małe, cienkie placuszki. Posmaruj je z wierzchu odrobiną masła. Dopraw je gruboziarnistą solą i płatkami chili. Placki piecz w piekarniku w 200 stopniach.
					Z mąki i wody zagnieć i wyrób ciasto. Uformuj małe, cienkie placuszki. Posmaruj je z wierzchu odrobiną masła. Dopraw je gruboziarnistą solą i płatkami chili. Placki piecz w piekarniku w 200 stopniach.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania z ryb
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W