Croque monsieur

Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- dwie kromki jasnego chleba
- 1 łyżka crème fraîche
- 1 łyżka musztardy dijońskiej
- szczypta papryki
- szczypta pieprzu
- garść startego grujera lub comté
- 1 cienki plaster dobrej szynki
- sklarowane masło do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Przekrój dwie kromki tak, żeby wciąż były z jednej strony złączone, jak portfel. Wymieszaj crème fraîche z musztardą i papryką, a następnie posmaruj tym szczodrze wnętrze „portfela”. Dopraw pieprzem. Do kanapki wsyp trochę startego sera, potem połóż plaster szynki i znów posyp go serem. (Możesz też wymieszać ser ze śmietaną i musztardą, a następnie tą miksturą posmarować chleb).
Ściśnij dłonią kanapkę. Podgrzej na patelni sklarowane masło i podsmaż kanapkę z obu stron, aż zrobi się złocista, a ser roztopi się. Podawaj z sałatką.
Ściśnij dłonią kanapkę. Podgrzej na patelni sklarowane masło i podsmaż kanapkę z obu stron, aż zrobi się złocista, a ser roztopi się. Podawaj z sałatką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia francuska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W