Deser z bananów i burbona

Deser z bananów i burbona
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki bourbona
  • 1 łyżka świeżego soku z limonki
  • 4 banany (około 550 g)
  • 3 łyżki migdałów w płatkach
  • 4-6 zwykłych ciasteczek z cukrem
  • 1 łyżeczka paseczków lub otartej
  • skórki z limonki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Połączyć w miseczce miód, bourbon i sok z limonki. Obrać banany i pokroić na plasterki grubości 1,5 cm. Dorzucić do miodowej mieszaniny. Płatki migdałów opiec na suchej patelni albo w piekarniku na blasze w temperaturze 200 stopni C przez 6 minut, aż się lekko zrumienią. Odłożyć na bok. Przed podaniem grubo połamać ciasteczka i rozłożyć między 4 pucharki. Na wierzch nałożyć masę z bananami. Przybrać migdałami i skórką limonki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA