Gnocchi z ragu
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 47)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- Gnocchi:
- 500 g ziemniaków
- jajko
- 125 g mąki
- szczypta soli
Ragu:
- 500 g pokrojonej w kostkę łopatki albo rumsztyku
- łyżka wędzonej papryki
- pół łyżki suszonego chili
- łyżeczka kminu
- pół łyżeczki soli
- pół łyżeczki pieprzu
- oliwa
- 2 czerwone papryki
- posiekana cebula
- 4 rozgniecione ząbki czosnku
- posiekana papryczka chili
- 500 ml przecieru pomidorowego
- filiżanka bulionu wołowego albo z kurczaka
- ćwierć filiżanki czerwonego wina
- pół filiżanki bazylii
- pół filiżanki natki kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę, sól i jajko. Zagnieść ciasto i podzielić na 6 części. Uformować wałeczki i pokroić je na 3-centymetrowe kawałki. Tak przygotowane gnocchi gotować w osolonej wodzie aż wypłyną. Mięso przyprawić i zrumienić na rozgrzanej oliwie. Paprykę skropić oliwą i piec na grillu, aż skórka się zwęgli. Obrać, usunąć gniazda nasienne i zmiksować na puree. Na oliwie podsmażyć cebulę, czosnek i chili. Dodać przecier pomidorowy, puree z papryki, bulion i wino. Zagotować. Mięso zalać sosem i gotować pod przykryciem przez 2 godziny na małym ogniu. Przed podaniem posypać natką kolendry i bazylią.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania mięsne
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         
                         Maryla Musidłowska
 Maryla Musidłowska 
                         
                         
                         Roger Mooking
 Roger Mooking 
                         Matteo Brunetti
 Matteo Brunetti 
                         
                         
                         
                         
                         
                         Malka Kafka
 Malka Kafka 
                         
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         
                         
                         Piotr Przykaza
 Piotr Przykaza 
                         
                         Adam Chrząstowski
 Adam Chrząstowski 
                        