Grillowane brzoskwinie z lodami waniliowymi
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Lody
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- Sos:
- ćwierć filiżanki cukru
- puszka wiśni
Brzoskwinie:
- 6 dojrzałych, ale twardych brzoskwiń przekrojonych na pół i wypestkowanych
- 50 g masła
- ćwierć filiżanki cukru
- lody
- sznaps brzoskwiniowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cukier wsypać do małego rondelka. Podgrzać, aż powstanie karmel. Dodać wiśnie.
Na grillu ułożyć folię aluminiową albo papier do pieczenia. Stopić na nim masło, posypać cukrem. Brzoskwinie ułożyć na maśle z cukrem przecięciem w dół. Zgrillować.
Podawać z lodami i sznapsem.
Na grillu ułożyć folię aluminiową albo papier do pieczenia. Stopić na nim masło, posypać cukrem. Brzoskwinie ułożyć na maśle z cukrem przecięciem w dół. Zgrillować.
Podawać z lodami i sznapsem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Lody
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W