Grillowany indyk z pęczakiem z curry

Grillowany indyk z pęczakiem
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z grilla

Składniki:

Indyk

Pęczak z curry

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Udziec podzielić na małe porcje. Przygotować marynatę. Zioła, trawę cytrynową i imbir drobno posiekać, dodać olej sezamowy, sok cytrynowy, sól i pieprz. Udziec zalać marynatą i odstawić na ok. 0,5 h. Smażyć na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu.

Przygotowanie pęczaku:
Warzywa pokroić w julienne. Podsmażyć na patelni, dodać posiekany czosnek i imbir. Połączyć z pęczakiem dodać mieszankę indyjskiego curry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA