Grzane wino

Grzane wino
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka

Składniki:

  • 600 ml soku jabłkowego
  • 2 laski cynamonu
  • 5 sztuk anyżu gwiazdkowatego
  • świeży korzeń imbiru
  • skórka otarta z ½ limonki
  • 60 g cukru
50 ml tequili

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj wszystkie składniki oprócz alkoholu. Podgrzej w garnku. Wlej tequilę, wódkę i białe wino. Podgrzewaj, nie dopuszczając do zagotowania, żeby alkohol nie wyparował. Podawaj w wysokich szklankach lub przelej do dużej butelki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA