Grzanki ze szpikiem wołowym i chimichurri

Grzanki ze szpikiem wołowym
Oceń przepis:
125 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni rozpuść masło. Dodaj odrobinę oleju. Włóż kości wołowe. Dodaj kawałki cebuli, ząbki czosnku, czarny pieprz, ziele angielskie oraz świeży tymianek i rozmaryn.
Kości zalej wodą. Patelnie przykryj i gotuj do momentu, aż woda odparuje, a z kości wyjdzie szpik. Idealnym dodatkiem do szpiku będzie argentyński sos.
Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksuj na gładką masę. Gotowy sos dopraw odrobiną soli. Bagietkę pokrój na kromki. Każdą kromkę posmaruj masłem i ugriluj na patelni.
Wołowy szpik podawaj z sosem i ciepłą grzanką. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA