Kanapka z kurczakiem

Kanapka z kurczakiem
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Mięso kroimy w paski i marynujemy w przyprawach i odrobinie oliwy z oliwek przez 3 godziny. Imbir i czosnek miksujemy z oliwą. Kurczaka obsmażamy na patelni beztłuszczowej. Dodajemy do niego pastę z imbiru i czosnku, masło orzechowe i śmietankę kokosową. Smażymy przez 2 minuty. Kiedy wszystko zgęstnieje, dodajemy chili, kolendrę i szalotki. Z chleba robimy grzanki. Smarujemy je majonezem i nakładamy aromatycznego kurczaka. Posypujemy natką kolendry. Podajemy z frytkami i schłodzonym piwem lub winem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA