Karkówka wolno pieczona

Karkówka wolno pieczona
Oceń przepis:
58 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 6 ząbków czosnku
  • 3 gałązki rozmarynu
  • 200 g plastrów boczku wędzonego
  • sól

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Karkówkę naszpikuj cząstkami czosnku, lekko posól, obłoż plastrami boczku i gałązkami rozmarynu. Zesznuruj i włoż do rękawa foliowego. Piecz przez 2 – 2,5 godziny w temperaturze 130 stopni C. Pod koniec rozetnij rękaw i opiecz wierzch karkówki pod grillem piekarnika.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA