Kaszmirskie kebaby z jagnięciny

Kaszmirskie kebaby z jagnięciny
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 500 g jagnięciny
  • trzykrotnie zmielonej
  • 2 łyżki greckiego jogurtu
  • 1 gruba kromka białego chleba
  • bez skórki
  • rozdrobniona w blenderze na okruchy
  • 4 strączki czarnego kardamonu
  • tylko nasiona
  • 16 strączków zielonego kardamonu
  • tylko nasiona
  • 1 cm kawałek kory cynamonu
  • 8 goździków
  • 1 jajko
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
  • olej roślinny do smażenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Utrzeć przyprawy w moździerzu albo zemleć w młynku. Dokładnie wymieszać jagnięcinę z pozostałymi składnikami. Z małych porcji masy uformować w dłoniach pulpeciki. Na patelni rozgrzać olej. Partiami smażyć kebaby na złoty kolor, po 3-4 minuty z każdej strony. Wyjmować łyżką cedzakową i osączać na papierowym ręczniku. Podawać z chutneyem rzodkiewkowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA