Koktajl krewetkowy

Koktajl krewetkowy
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 300 g krewetek zimnowodnych
  • ½ małej sałaty lodowej
  • posiekanej
  • 4 dymki
  • drobno posiekane
  • ½ ogórka
  • pokrojonego na cienkie półplasterki
  • sok z cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj sos. Wymieszaj żółtka, musztardę i ocet, a następnie, cały czas mieszając trzepaczką, dodaj wąską strużką olej. Ubijaj, aż sos zgęstnieje i dodaj keczup, alkohol i pieprz kajeński.
Wymieszaj sałatę, dymkę i ogórka z solą i sokiem z cytryny i wyłóż tą mieszankę do dwóch sporych kieliszków. Wymieszaj krewetki z sosem koktajlowym i rozłóż na sałatce. Posyp szczyptą pieprzu kajeńskiego.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA