Kotleciki rybne z sałatką z miętą

Kotleciki rybne z sałatką z miętą
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.50

Przygotował:

Adam Liaw

Seria kulinarna:
Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 9)
Trudność:
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia nowozelandzka (maoryska)
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj rybki z jajkami. Na dużej patelni rozgrzej olej z masłem ghee. Połóż na patelni po 2 łyżki mieszanki rybnej na kotlecik. Smaż po 2 minuty z każdej strony na złocisty kolor. Połóż na ręczniku papierowym, żeby obciekły z tłuszczu. Przypraw solą i pieprzem.

Aby zrobić sałatkę, wymieszali liście sałaty, awokado, miętę i kiełki lucerny w dużej misce. W drugiej misce wymieszaj jogurt, miód, sok z cytryny, sól i pieprz. Polej sałatkę dressingiem i wymieszaj.

Podawaj kotleciki z sałatką z miętą, bułeczkami posmarowanymi masłem i kawałkami cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA