Ogon tuńczyka w ziarnach maku

Ogon tuńczyka w ziarnach maku
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na talerzu wymieszaj pieprz z makiem. Tuńczyka dopraw solą, zanurz w białku jajka i obtocz w pieprzu i maku, aż będzie czarny. W rondlu podgrzej olej. Smaż tuńczyka 30 sekund z każdej z strony. Środek powinien być surowy, a brzegi zarumienione. Pokrój przed podaniem. Takie danie pasuje do zieleniny bądź sałatki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA