Marynata „romesco” do mięsa
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Męski weekend (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- 1 puszka pieczonych papryk piquillo
- 4 papryczki chilli
- 4 ząbki czosnku
- 4 pomidory
- 500 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
- 100 ml octu z sherry
- 200 g prażonych płatków migdałów
- 1 łyżka stołowa ostrej papryki
- 2 pęczki świeżej szałwii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Zmiksować wszystkie składniki w malakserze na gładka masę. Wymieszać z wybranym mięsem i zostawić na noc w lodówce, aby mięso nabrało aromatu.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Piotr Kucharski
 Piotr Kucharski 
                         
                         
                         Annabel  Langbein
 Annabel  Langbein Łukasz Łuczaj
 Łukasz Łuczaj 
                         
                         
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         
                         
                         
                         Aaron Craze
 Aaron Craze 
                         Ainsley Harriott
 Ainsley Harriott 
                         
                         Piotr Przykaza
 Piotr Przykaza 
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak