Parfait z wiśniami i białą czekoladą

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 51)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 220 g żółtek
- 220 g drobnego cukru
- 400 g białej czekolady
- 1900 ml śmietany kremówki
- kieliszek kirszu
- 800 g wiśni
- woda
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Z cukru i odrobiny wody zrobić syrop „do piórka” i wlać go powoli do ubijanych żółtek. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, dodać 200 ml śmietany i kirsz. Resztę śmietany ubić i połączyć z masą żółtkową i wiśniami. Przełożyć do foremek i zmrozić.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W