Pieczona kuropatwa
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 kuropatwa
- pęczek tymianku
- 10 plasterków pancetty
- oliwa
- 1 butelka Chianti Classico
- masło
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Rozgrzej piekarnik do 250 stopni C. Włóż tymianek do jamy brzusznej kuropatwy i obłóż ptaka plastrami pancetty. Obwiąż go sznurkiem masarskim. Mocno rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy i obsmaż kuropatwę ze wszystkich stron, aż się zrumieni. Wstaw ją do piekarnika na 8 min i wyłącz piekarnik, zostawiając kuropatwę w środku na 10 min przy uchylonych drzwiczkach. W tym czasie przygotuj sos. Zagotuj i zredukuj wino, a gdy osiągnie konsystencję gęstego syropu, dodaj łyżkę masła po kawałeczku, mieszając, żeby roztopiło się w sosie i go nabłyszczyło.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania mięsne
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         
                         
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         Andrzej Polan
 Andrzej Polan 
                         
                         
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         Maryla Musidłowska
 Maryla Musidłowska 
                         
                         
                         
                         
                         Antonio  Carluccio
 Antonio  Carluccio 
                         
                         
                         
                         Grzegorz  Łapanowski
 Grzegorz  Łapanowski