Pierogi z kaszą jaglaną w imbirowo-cytrynowym bulionie z kaczki
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Pierogi i pierożki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
Farsz:
- 20 dag kaszy jaglanej, ugotowanej na sypko
- 20 dag sera białego
- 10 dag cebuli
- 10 dag wędzonego boczku,
- sól
- pieprz
- majeranek
Bulion:
- korpus kaczki
- udko kaczki
- włoszczyzna
- liść laurowy
- ziele angielskie
- 3 szt. trawy cytrynowej
- świeży imbir
- woda
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Do garnka włóż zmiażdżoną trawę cytrynową i posiekany imbir. Dodaj kawałki włoszczyzny, liść laurowy, ziele angielskie, korpus kaczki i udo. Wszystkie składniki zalej zimną wodą i gotuj na małym ogniu przez 3 godziny.
Przygotuj farsz do pierogów. Kaszę jaglaną sparz wrzącą wodą i ugotuj na sypko.
Następnie pokrój cebulę w drobną kostkę i podsmaż. W misce połącz rozdrobniony twaróg, podsmażoną cebulkę i kaszę. Farsz dopraw solą i pieprzem.
Z mąki i wody zagnieć ciasto, rozwałkuj. Nakładaj porcję farszu i zlepiaj pierogi. Gotuj je we wrzącej, osolonej wodzie.
Pierogi podawaj w bulionie z kaczki. Smacznego!
					Przygotuj farsz do pierogów. Kaszę jaglaną sparz wrzącą wodą i ugotuj na sypko.
Następnie pokrój cebulę w drobną kostkę i podsmaż. W misce połącz rozdrobniony twaróg, podsmażoną cebulkę i kaszę. Farsz dopraw solą i pieprzem.
Z mąki i wody zagnieć ciasto, rozwałkuj. Nakładaj porcję farszu i zlepiaj pierogi. Gotuj je we wrzącej, osolonej wodzie.
Pierogi podawaj w bulionie z kaczki. Smacznego!
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Pierogi i pierożki
Kuchnia polska
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                     
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         Jagna Niedzielska
 Jagna Niedzielska 
                         Andrzej  Andrzejczak
 Andrzej  Andrzejczak 
                         
                         Anna Olson
 Anna Olson 
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         Jola Słoma
 Jola Słoma 
                         Jacek Sikora
 Jacek Sikora 
                         
                         Grzegorz  Łapanowski
 Grzegorz  Łapanowski 
                         
                         Katarzyna Bosacka
 Katarzyna Bosacka Vienio
   Vienio 
                         Kinga Paruzel
 Kinga Paruzel 
                         
                         
                         
                         Daria Ładocha
 Daria Ładocha 
                         Ewa Chodakowska
 Ewa Chodakowska 
                         
                         
                         Jamie  Oliver
 Jamie  Oliver 
                         Marta Dymek
 Marta Dymek