Pierś z kaczki w sosie śliwkowym

Pierś z kaczki w sosie śliwkowym
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Po-smak świata: Węgry (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia węgierska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pierś kaczki smażymy bez dodatku tłuszczu na grillowej patelni. Śliwki pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki. W rondelku rozpuszczamy cukier i karmelizujemy śliwki. Następnie dolewamy czerwonego wina i wywar z kaczki. Całość redukujemy a piersi kaczki w tym czasie trafiają jeszcze na chwilę do piekarnika. Plastry kaczki podajemy w towarzystwie cienkich plasterków cukinii zawijanych z kozim, ziołowym twarożkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA