Polędwiczka wieprzowa w egzotycznej marynacie i nasionach sezamu

Polędwiczka wieprzowa w egzotycznej marynacie i nasionach sezamu
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190°C. Wymieszaj dżem, imbir, skórkę i sok z limonki, ostry sos, sos sojowy i olej sezamowy. Włóż mięso do marynaty i przewracaj tak długo, aż dokładnie je pokryje. Wysyp nasiona sezamu na talerz i obtocz w nich mięso ze wszystkich stron. Włóż do brytfanny i piecz przez ok. 20 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA