Polędwiczka wieprzowa w egzotycznej marynacie i nasionach sezamu

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa, oczyszczona ze srebrzystych ścięgien
- 2 łyżki dżemu pomarańczowego
- 2 łyżki świeżo zmielonego imbiru
- sok i skórka starta z 1 limonki
- nieco ostrego sosu
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 3-4 krople oleju sezamowego
- 1 miarka nasion sezamu
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 190°C. Wymieszaj dżem, imbir, skórkę i sok z limonki, ostry sos, sos sojowy i olej sezamowy. Włóż mięso do marynaty i przewracaj tak długo, aż dokładnie je pokryje. Wysyp nasiona sezamu na talerz i obtocz w nich mięso ze wszystkich stron. Włóż do brytfanny i piecz przez ok. 20 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W