Przegrzebki z puree z kalafiora
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
Składniki:
- 10 przegrzebków w połówkach muszli
- ¼ małego kalafiora
- 50 g masła
- 200 ml mleka
- szczypta soli
- 10 pomidorków koktajlowych
- 60 ml oliwy
- skórka i sok z cytryny
- łyżka orzeszków piniowych
- pęczek młodej bazylii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Pomidory przekroić na pół. Skropić oliwą. Posypać solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 75°C. Piec, aż będą podsuszone. Rozdrobniony kalafior umieścić w garnku o grubym dnie. Dodać masło i szczyptę soli. Podsmażyć przez 3 minuty. Wlać mleko. Gotować przez 10 minut. Kalafior odcedzić i zmiksować. Rozgrzać grill. Wymieszać skórkę i sok z cytryny z oliwą. Dodać sól i pieprz. 
Przegrzebki ułożyć na blasze. Skropić winegretem. Grillować przez 3-4 minuty. Pomidory wymieszać z winegretem i orzeszkami piniowymi. Na każdego przegrzebka nałożyć łyżkę puree z kalafiora. Wierzch przybrać pomidorami. Posypać młodymi listkami bazylii.
					Przegrzebki ułożyć na blasze. Skropić winegretem. Grillować przez 3-4 minuty. Pomidory wymieszać z winegretem i orzeszkami piniowymi. Na każdego przegrzebka nałożyć łyżkę puree z kalafiora. Wierzch przybrać pomidorami. Posypać młodymi listkami bazylii.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Owoce morza
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Jurek  Sobieniak
 Jurek  Sobieniak 
  
                     
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         Ainsley Harriott
 Ainsley Harriott 
                         Laura Calder
 Laura Calder 
                         Bartosz Lisek
 Bartosz Lisek 
                         Ewa Chodakowska
 Ewa Chodakowska 
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         Kinga Paruzel
 Kinga Paruzel 
                         Marta Dymek
 Marta Dymek 
                         Agata Jędraszczak
 Agata Jędraszczak 
                         
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka