Pstrąg po tajsku

Pstrąg po tajsku
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 61)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

Sos:
  • pół filiżanki wody
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • łyżka sosu rybnego
  • 2 łyżki posiekanego imbiru
  • posiekane czerwone chili
  • łyżka soku z limetki
  • łyżeczka octu kokosowego
Dodatki:
  • filiżanka groszku cukrowego
  • marchewka pokrojona „w zapałkę”
  • główka bok choy
  • woda
Przybranie:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki dressingu gotować przez 10 minut na wolnym ogniu. Odstawić do ostygnięcia. Rybę oprószyć mąką i smażyć przez 2-3 minuty skórą do dołu na rozgrzanej oliwie. Odwrócić i smażyć przez kolejne 3 minuty. Groszek, marchewkę i bok choy blanszować we wrzątku przez 2 minuty. Przełożyć na talerz. Rybę ułożyć na warzywach, polać sosem i przybrać dymką, kolendrą i posiekanym chili.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA